close

Utrolig hyggeligt økologisk landbrug ved Viborg

I sommers kørte var vi forbi Viborg og så at der lå en smuk og hyggelig gård. Vi fik lov til at hilse på de smukke Hereford køer samt fik en rundvisning på gården.

Rørkjær gård er ejet af det utrolig søde og hjertevarme par Solveig og Karsten. Solveig og Karsten tager i mod med åbne arme, de elsker at vise rundt på gården – samt man er ikke i tvivl om at de elsker den smukke danske natur og ikke mindst vores landbrug. Vi har aldrig mødt så rolige og hjertevarme mennesker før, der virkelig værner om vores jord og miljø.

På Rørkjær gård går der store Hereford kvæg rundt. De er store, sunde og raske samt lever i bedste velgående. Hvis jeg selv var et kvæg ville jeg elske at blive forkælet af Solveig og Karsten. Vi fik lov til at gå inde ved køerne, noget som de små var helt vilde med. Derudover fik vi en rundtur på hele gården, selvom vi kom uanmeldt. Vi fik dog at vide at alle er velkomne, dog vil de gerne på forhånd vide at man kommer på besøg.

Rørkjær sælger ud af deres Hereford kød i deres helt egen økologiske gårdbutik. Her er det muligt at købe helt op til ¼ ko af gangen. Deres kød er slagtet ved en lokal slagter under ordentlige forhold. Vi så et kæmpe udvalg af forskellige udskæringer.

Af det forskellige økologiske hereford oksekød butikken havde at tilbyde var der bl.a., mørbrad, T-Bone, Flanksteak og Culotte. Vi ville ønske at vi havde masser af plads i vores fryser, for så var vi ikke i tvivl om at vi havde taget en masse kød med hjem.

Vi valgte at købe Mørbrad til hele familien. Det smagte helt fortryllende og frisk på en måde vi sjældent har oplevet fra den lokale slagter før. Kødet var friskt, mørt og utrolig saftigt. Vi vil anbefale alle der er i nærheden af Viborg at tage et smut forbi Rørkjær gård.