close

Uundværligt udstyr til løb, vandring og MTB

”Uden mad og drikke dur helten ikke” – dette citat gør sig især gældende, når man er en aktiv person, der elsker at bruge sin tid på løb, vandring, MTB eller andre fede aktiviteter. 

Det er vigtigt at drikke vand, så man kan opretholde en god væskebalance. Blandt eksperter er der ikke fuldstændig enighed om, hvad der er den rette mængde, men de fleste mener, at man skal drikke to liter vand om dagen. Dette vil selvfølgelig påvirkes af både interne og eksterne faktorer, og hvis du er fysisk aktiv, skal der mere til, da der udskilles en masse væske under hård fysisk aktivitet.

Spørgsmålet er så, hvordan man nemmest kan holde sig hydreret, når man er aktiv? Vi ved jo godt alle, at det vil være problematisk, hvis man skal stoppe op på sin tur blot for at drikke noget vand.

Løsningen er et CamelBak drikkesystem

CamelBak producerer nemlig drikkesystemer og tasker med væskeblærer til både outdoorentusiaster, sportsfolk og soldater. Det smarte ved netop disse systemer er, at der går en drikkeslange langs rygsækkens stropper, så du nemt kan få noget vand, mens du er aktiv. Mundstykket er udstyret med en bideventil, som åbnes, når man bider i den og suger. Således kommer der kun vand, når du ønsker det. Et CamelBak drikkesystem er derfor uundværligt udstyr, hvis du er til løb, vandring, MTB eller andre fysiske aktiviteter. Drikkesystemerne fås i flere forskellige størrelser, så du kan få et system, der passer til dig og dit behov.

En helt genial funktion ved drikkesystemerne er, at materialet i rygsækken er isolerende, så din væske kan holde sig kold, uanset hvor du er og hvor længe du er afsted.  Dette er blandt andet også en af grundene til, at systemerne også er ekstremt populære blandt soldater, som også kan have brug for vand på både korte og lange patruljer. At de benyttes at soldater verden over er også et kvalitetstegn, så du ved, at du får udstyr i høj kvalitet.

Synes du, at et drikkesystem virker for omfattende, så laver CamelBak også en række drikkeflasker, som også er ideelle til fysisk aktivitet. De fås også med bideventil, så du hurtigt kan tilgå væsken. De er desuden 100% fri for BPA og BPS.

Rengøring af drikkesystemer

Det er vigtigt, at du holder dit drikkesystem rent, så du undgår, at der kommer svamp, dårlig smag eller grim lugt. Der er selvfølgelig flere forskellige rengøringsmetoder. Du kan blandt andet få rensetabletter, som er nemme at bruge, og som virker i løbet af 5 minutter.  Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du tømmer og tørrer vaskeblæren, når du har brugt den. Behovet for en grundig rengøring vil svinge fra person til person, og der vil ligeledes være forskel på, om man kun drikker vand fra sin væskeblære eller om man også drikker energidrik eller andre former for væske. Hvis man drikker andet end vand, kan drikkeblæren hurtigere bliver klistret og ulækker, hvor hyppig rengøring er endnu vigtigere.

Skulle dit udstyr trænge til udskiftning, er det muligt at udskifte enkeltdele. Man kan både få ny drikkeslange, bideventil, vandblære osv.