close

Valget af den rigtige IT-rådgiver er afgørende

Mange virksomheder har sikkert hørt dette før. Vi skal effektivisere og vi skal øge produktiviteten. Alt dette smager en kende af, at man i sin virksomhed skal have medarbejderne til at nå mere på meget mindre tid – og det er ikke helt umuligt. Der er nemlig rigtig mange virksomheder, som kan hente en masse tid, hvis de vælger at optimere deres arbejdsprocesser og dernæst integrere eksisterende eller udvikle nye IT-systemer. De ved det sikkert ikke, men en virksomhed er ofte ikke bedre end sin IT-løsning. Derfor er det vigtigt, at man har en vedligeholdelsesfri, sikker og moderne løsning, som kan give en problemfri hverdag.

 

Men står man som virksomhed over for at skulle vælge en ny IT-løsning, kræver det en professionel IT-rådgiver. Men ofte kræver det også at finde ud af, om man har brug for en udefra. Ofte er valget af en ny løsning en af de største beslutninger, man som virksomhed kan tage. Det kan nemlig være en stor økonomisk omkostning, hvis et IT-projekt mislykkes, og derfor er valget af IT-rådgiver utrolig afgørende for, om ens virksomhed kommer godt fra start og ligeledes helt i mål. Det første man som virksomhed skal finde ud af, er, om man har brug for en IT-rådgiver.

 

Der er to spørgsmål, man som virksomhed kan stille sig selv, når man skal finde ud af, om man har brug for en IT-rådgiver, og det er, om der i virksomheden er ansatte – ofte i IT-afdelingen – som har erfaring med at vælge større IT-løsninger og leverandører, og som har erfaring med lignende implementeringer. Hvis dette er tilfældet, er det vigtigt, at man sikrer sig, at disse ansatte har mulighed for at bruge helt op til 50% af deres tid på denne opgave. Ligeledes skal de have muligheden for og evnen til at arbejde med ansatte i alle områder samt på alle niveauer af virksomheden, hvorfor det er en god idé, at den udvalgte er en stærk kommunikator. Sidst men ikke mindst er det lige så vigtigt, at de har en solid erfaring inden for projektledelse. Hvis man ligeledes har en klar kravbeskrivelse af virksomhedens behov, som i store træk indskrænker valget af løsning til få branchespecifikke løsninger, og hvis kompetencerne allerede er i huset, er det måske ikke nødvendigt med en IT-rådgiver.

 

Kan man ikke svare ja til nogle af de ovenstående spørgsmål, er det altså nødvendigt med en IT-rådgiver. Her er der visse ting, som er vigtige at se efter, når man skal vælge ’den rette’. Det er blandt andet, om vedkommende har produktkendskab. Det ses ved rådgivere, hvis kunder har valgt forskellige løsninger, hvor man undgår, at personen kun har et begrænset markedskendskab eller præferencer for en bestemt leverandør. Desuden skal man vælge en rådgiver, der har brancheerfaring. Det er ikke et must, men det skader ikke. Sidst er det altid brugbart at spørge efter referencer på rådgiveren, som er sammenlignelige med ens virksomhed. Derefter er man godt klædt på til at vælge den IT-rådgiver, der passer til projektet.